Tvrtka FAIRYLAND HEALTH d.o.o. je podržala stručni skup 4. simpozij SUVREMENOG ZNAČAJA CRIJEVNE MIKROBIOTE pružanjem sponzorstva i proizvoda Prolom voda.

Očuvanje zdrave crijevne mikrobiote već dugo se smatra ključnim za opće zdravlje tijela. Na 4. simpoziju “Suvremeni značaj crijevne mikrobiote”, održanom od 15. do 17. ožujka 2024. godine u Puli, istraživali su se načini očuvanja zdrave mikrobiote te načini njenog prilagođavanja u situacijama kada dolazi do poremećaja. Stručnjaci iz različitih područja medicine i farmacije predstavili su nove spoznaje, ističući važnost regulacije crijevne mikrobiote kod raznih upalnih i kroničnih neupalnih bolesti. Prof. dr. sc. Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dr. med., detaljno je govorio o tome.

Skup je bio posvećen temama iz različitih područja medicine i farmacije, s naglaskom na crijevnu mikrobiotu i njen utjecaj na različite medicinske stanja i bolesti. Organizatori simpozija bili su Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Hrvatsko gastroenterološko društvo, Hrvatsko društvo za digestivnu kirurgiju HLZ-a i Hrvatsko društvo za neurogastromotilitet.

Značaj crijevne mikrobiote u znanstvenim i stručnim krugovima već je dugo priznat, a svakodnevno se otkrivaju novi dokazi koji potvrđuju njen utjecaj na različite organske sustave u tijelu te na nastanak i liječenje bolesti.

  • 27.03.2024.by Ivan M.